Pesto z mrkvovej vňate - NEL.SK

Košík  

Žiadne produkty

Poštovné 0,00€

DPH 0,00€

Spolu 0,00€

Ceny s DPH

Pokladňa Košík

Najpredávanejšie produkty

» Ďalšie produkty

Logo Pricemania - Overený obchod

Pesto z mrkvové natě

Pesto z mrkvovej vňate, ktorá sa vždy vyhadzuje a v tých lepších prípadoch skončí na kompostu, je skvelou, chutnú, lacnú a zdravú variantom, ako si obohatiť jedálniček a využiť tak všetko, čo nám príroda ponúka. Odkiaľ sa vzalo? Pochádza z kuchárky, ktorá je zameraná na recepty zo zeleninového a ovocného "odpadu" Root to Stalk Cooking od Tary Duggan. Recepty so šupkami od zemiakov a jabĺk alebo z vňaťou ukazujú cestu inam od obrovského množstva jedla, ktoré sa u nás vyhodí. Komunálny odpad tvorí zo 42% práve biologicky rozložiteľný odpad, ale pritom kontajnery na tento druh odpadu som na ulici ešte nevidela.

Toto pesto sa dá použiť úplne na všetko v slanej kuchyni. Hodí sa na šaláty, rovnako tak aj k pečenej zelenine, na placky alebo chlieb, do polievok, na rezance a všade, kam budete mať chuť. Môžete napríklad vyskúšať zeleninové rezance z mrkvy a cukety. Ak nemáte spiralizér, dajú sa jednoducho vytvoriť pomocou škrabky na zeleninu. Rezance potom zmiešate vo veľkej mise a zalejete pestom.

ZLOŽENIE

  • vňate z jedného zväzku mrkvy (najlepšie v bio kvalite alebo zo záhradky)
  • 1/4 hrnčeka olivového oleja lisovaného za studena
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1/4 hrnčeka kešu orechov
  • 1/4 hrnčeka lieskových orechov
  • šťava z polovice citróna alebo z jednej limetky
  • pár lístkov mäty (voliteľné)

POSTUP

Jediné čo z vňate nepoužijeme sú hlavné stonky. Ostatné nakrájame na menšie kusy. Vňať zmiešame s prelisovaným cesnakom, orechy, olejom, šťavou z citróna, mätou a rozmixujeme na hladkú pastu. Pesto potom dáme do uzatvárateľnej pohára a skladujeme v chladničke.

Dobrú chuť.

ODPORÚČANÝ SMOOTHOVAČ


top